IGP: Protestele violente de la Parlament au adus prejudicii de un MILION de lei

Protestele din seara zilei de 20 ianuarie curent de la Parlament, când protestarii au pătruns la primul etaj al clădirii și au distrus mai multe bunuri, au adus instituției un prejudiciu de un million de lei, scrie Ziarul Național.

Cel puțin, așa susține Inspectoratul General al Poliției (IGP), potrivit căruia distrugerile comise au fost estimate la 750 de mii de lei, iar echipamentul de care au fost deposedați polițiștii de către protestatari ar costa 275 de mii de lei.

Anterior, postul privat de televiziune Publika TV, care aparține democratului Vlad Plahotniuc, a scris că cele mai scumpe bunuri deteriorate sunt un detector de metale şi un scanner în valoare de aproximativ 40 de mii de euro.

Totuși, dacă deschidem un site specializat în vânzare de scannere, cel mai scump scaner costă 5 495 de dolari, plus taxele de transport și TVA.

Și cât face? Nici zece mii de dolari și unde mai pui că la Parlament nu era cel mai scump. Detectorul de metale cel mai performant face 199 de dolari. Mi se pare mie, ori cineva deja freacă mâinile și se vede cu un ban în buzunar, iarăși de pe spatele nostru. Zeci de mii de euro pagube aduse Parlamentului… zeci de mii de euro cuiva în pușculiță”, a reacționat un internaut.

Precizăm că, în urma altercațiilor din seara zilei de 20 ianuarie dintre polițiști și protestatari, 27 de polițiști au ajuns la spital cu diferite leziuni. Doar câțiva dintre aceștia au fost spitalizați.

Procurorii au inițiat o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordine în masă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture