Năstase: Niciuna dintre revendicările populare nu a fost nici măcar examinată

Niciuna dintre revendicările populare înaintate de protestatari nu a fost revendicate, iar timp de un an de zile ele nici măcar nu au fost examinate, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

Niciuna dintre revendicările populare nu a fost nici măcar examinată, nu realizată. Una dintre ele era demisia lui Drăguţanu. În fond, revendicările conţineau demisiile tuturor celor care s-au făcut complici la furtul miliardului. Ei au mimat acea demisie a lui Drăguţanu, bătîndu-şi joc în continuare de acele revendicări absolut legitime, absolut întemeiate. Atunci cînd cerem alegeri anticipate, nu trebuie de uitat cu ce am început – anchetarea furtului miliardului, recuperarea banilor, etc. Atunci cînd nu s-a dat curs revendicărilor noi am cerut demisii şi mai apoi alegeri anticipate”, a declarat Andrei Năstase.

În context, reprezentantul mişcării protestatare a menţionat că oamenii protestează de un an de zile, iar numărul manifestanţilor este în creştere.
Din 25 ianuarie 2015, sîntem în stradă. La început, am fost 100 de oameni scoşi în stradă de un mesaj de pe Facebook, distribuit de Dinu Plîngău, colegul nostru cel mai tînăr, şi iată am ajuns la sutele de mii de oameni”, a spus Năstase.

Noi am obţinut să fim auziţi în străinătate şi dacă nu am fi ieşit în stradă, furturile ar fi continuat”, a mai afirmat Năstase.

Amintim că în cadrul protestului de amploare din 6 septembrie protestatarii au înaintat o serie de revendicări, precum înlăturarea oligarhilor de la cîrma statului, alegeri anticipate, demisia preşedintelui ţării şi a capilor din instituţiile care se fac responsabile de „jaful secolului” din sistemul bancar, alegerea preşedintelui prin vot direct, etc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture