IGSU: Gheața de pe lacuri este prea subțire

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.

0

Salvatorii vin cu avertizări o dată cu răcirea temperaturii aerului și formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, râurilor și iazurilor din țară, se arată  în cmunicatul emis de emis de IGSU al MAI al RM.

În contextul dat oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia nu depășește circa 8 -10 cm. Pentru ca aflarea pe gheața lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv.

Mai mult decât atât oscilarea temperaturii duce la formarea podului de gheață, însă acesta nu este rigid și reprezintă pericol pentru oamenii care aleg să meargă, să patineze, sau să pescuiască. O atenție sporită este acordată îndeosebi minorilor.

Menționăm că persoanele care au în grijă copii sunt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture