Ilia Varlamov despre călătoria sa în Republica Moldova : „Aici e cald și este mult vin”

179

Figura publică rusă și video bloggerul Ilia Varlamov a vizitat Republica Moldova și a filmat un videoclip despre tara noastră. În descrierea videoclipului, el pune întrebarea: „De ce avem nevoie de Paris și San Francisco, dacă există Moldova?” Împreună cu prietenul său, bloggerul a petrecut două zile vizitând obiectivele locale. În mare parte beciurile cu vin . Călătoria a început de la aeroportul Moldovei.

În aeroport, bloggerii au vizitat o cafenea cu bucătărie națională moldovenească. În plus, au fost plăcut surprinși de starea toaletelor

Într-o discuție cu băștinașii țării, călătorii ruși au întrebat de ce localnicii spun „Moldova” și nu „Moldavia” și de ce automobiliștii fără pedeapsă parchează  mașinile pe gazon.

Bloggerii au ajuns la vinăria Et Cetera într-un câmp sovietic. În crama au gustat mai multe tipuri de vin moldovenesc. Proprietarul vinăriei Alexander Luchianov a spus că toți banii câștigați au fost investiți întotdeauna în dezvoltare.

Un alt loc de legendă vizitat de călătorii ruși este Castelul Mimi, care se află în zona Anenii Noi. Constantin Mimi și-a dedicat întreaga viață culturii vinului. Punând în practică cunoștințele dobândite în cele mai bune instituții de învățământ din acea vreme, a reușit să construiască primul castel din Moldova, unde a început să producă vinuri fine, creând și ridicând standardele de vinificație națională.

În Capitală, bloggerii au vizitat ARTCOR. Acesta este un centru creativ care reunește oameni ale căror idei și acțiuni schimbă lumea din jurul lor. Sarcina sa, pe de o parte, este să schimbe peisajul cultural al Moldovei, iar pe de altă parte, să arate lumii că țara are potențial creativ și un produs care poate deveni o industrie profitabilă.

La sfârșitul videoclipului său bloggerul a sfătuit toată lumea să viziteze Moldova.

Ilia Varlamov despre călătoria sa în Republica Moldova : „Aici e cald și este mult vin”

Ilia Varlamov despre călătoria sa în Republica Moldova : „Aici e cald și este mult vin”

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 21. November 2019

 

Cmentariile sunt închise