„Impeachment” împotriva Maiei Sandu. Șor va iniția procedura de acordare a votului de neîncredere

0

Președintele partidului Șor și deputatul Ilan Șor, fugit din țară de mai bine de doi ani ia dedicat șefei statului, o conferință de presă video. După o serie de atacuri la adresa Maiei Sandu, deputatul fugar a anunțat că va începe colectarea semnăturilor din partea moldovenilor pentru demiterea președintelui. Totodată formațiunea pe care o conduce va iniția procedura de acordare a votului de neîncredere în Parlament.

Ilan Șor speră că această inițiativă va fi votată de mai mulți deputați.

Partidul Șor s-a arătat supărat după excluderea din cursa electorală a candidatului înaintat pentru funcția de primar al orașului Bălți, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la finanțarea campaniei electorale. Partidul Șor, dar și opoziția au calificat decizia CEC, drept o comandă politică a guvernanților și a președintelui. Instituția prezidențială a menționat că va reveni, mai târziu cu o reacție la intenția anunțată de Ilan Șor.

Reamintim că în luna iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni pentru escrocherie şi spălare de bani, dar decizia nu îl plasa pe acesta din măcar în arest la domiciliu. Ba mai mult, nici măcar nu îi interzicea să părăsească țara. În luna februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a decis să transmită dosarul lui Șor spre examinare la Curtea de Apel Cahul, loc unde se află până în prezent.  Odată cu căderea guvernului Pavel Filip (condus din umbră de oligarhul Vlad Plahotniuc) pe 14 iunie 2019, Ilan Șor a fugit și el din Republica Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture