Protest în fața Curții de Apel din Bălți. Mai multe femei din Râșcani cer dreptate

0

Mai multe femei din raionul Râșcani au organizat o acțiune de protest în fața Curții  de Apel Bălți. De cîțiva ani sunt obligate să achite careva taxe aferente,după ce au contractat un credit. Femeile spun că în contracte au fost introduse câteva condiții ilegale și cer dreptate.  Potrivit femeilor, acestea sunt înșelate și de fiecare dată li se cer sume noi. Împrumuturile au fost oferite de către un birou privat din Râșcani. Femeile spun că au achitat deja suma datoriei, dar li se cer careva taxe în continuare.

Potrivit femeilor, procesul de judecată se întinde de câțiva ani. Mai mult, compania privată care a acordat împrumutul întârzie procesul. Iar angajații îi amenință cu noi sancțiuni și le trimit notificări cu sume care nu corespund împrumutului.

Femeile ne-au mai spus că și alte persoane au fost înșelate la fel. Însă le este frică să vorbească, pentru că au fost intimidate.Femeile mai menționează că au fost amenințate că vor rpmâne fără locuințele și terenuri. Unii săteni au fost nevoiți să-și vândă proprietățile, pentru a achita creditul.

Anterior, femeile au protestat în fața Procuraturii și a Judecătoriei Râșcani. Atunci li  s-a promis că problema va fi examinată și rezolvată, însă au rămas doar cu promisiunile.  Femeile s-au adresat de nenumărate ori la poliție. Organele de drept le promit că vor rezolva situația, dar într-un final primesc noi penalități. Manifestanții spun că nu-și pot obține dreptatea, pentru că nu au bani pentru un avocat, iar corupția este în capul mesei. Redacția noastră este gata să oefere dreptul la replică, părților implicate în conflict.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture