IMPOZIT PENTRU CASELE DE LUX ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Autoritățile din R. Moldova vor să introducă în anul curent un impozit suplimentar „pentru avere”. Acesta va fi aplicat persoanelor fizice care dețin locuințe mai mari de 120 de metri pătrați și au o valoare cadastrală ce depășeșete 1,5 milioane de lei, notează Ziarul Național.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a precizat că „taxa pe avere” se va plăti anual și va fi în mărime de 0,08% din valoarea cadastrală a bunului imobil.

Cui îi aparține imobilul la data de 1 noiembrie a fiecărui an, acela va fi și plătitorul de impozite”, a adăugat Armașu. Nu se va lua în considerație cum a ajuns casa de lux în proprietatea persoanei, fie a fost construită, donată sau cumpărată.

Potrivit calculelor preliminare ale autorităților, în anul curent ar putea fi colectate între 50 și 100 de milioane de lei din acest impozit.

Noi ţintim să obţinem impozitare suplimentară de la persoanele care au averi mai mari. Anul acesta este un prim pas în această direcţie. Mecanismul de impozitare în viitor ar putea fi aplicat şi pentru alte bunuri de lux”, a declarat Octavian Armașu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture