MOLDOVENII CU DATORII LA STAT NU VOR AVEA INTERDICTIE DE A PĂRĂSI ŢARA

În Republica Moldova, persoanele juridice cu datorii la bugetul public în mărime de 100 de mii de lei și persoanele fizice cu datorii de 5 mii de lei nu vor avea interdicția de a părăsi teritoriul țării, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, care a menționat că această măsură a fost exclusă din proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2016, a cărui variantă finală urmează să fie examinată la ședința următoare a Guvernului.

Potrivit ministrului Finanțelor, interdicția de a părăsi țara din cauza datoriilor la buget va încălca drepturile la libera circulație a cetățenilor, în cazul în care decizia respectivă nu va fi luată de o instanță de judecată.

Octavian Armașu a menționat că mai eficient ar fi de întreprins măsuri pentru evitarea situațiilor de acumulare a datoriilor la buget. Potrivit oficialului, organul fiscal trebuie reformat astfel, încît să fie prevenite încălcările fiscale, nu prin măsuri represive față de contribuabili.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture