IMPRUDENȚA A COSTAT VIAȚA A DOI COPII

Imprudența a costat viața a doi copii. De la începutul lunii martie, în republică au fost înregistrate două cazuri de electrocutare. Nici una dintre victime nu a putut fi salvată.

Potrivit datelor Inspectoratului energetic de stat, unul dintre accidente a avut loc la începutul lunii martie în satul Valea Perjei, raionul Cimișlia. Atunci, un copil de numai doi ani a murit pe loc, după ce fost electrocutat lângă fântâna din curte. Specialiștii au stabilit că în fântână era instalată o pompă electrică de apă, iar alimentarea cu energie electrică a pompei se efectua printr-un prelungitor prefabricat de tatăl victimei.

Un caz mai recent s-a produs în curtea şcolii din satul Copceac, raionul Ştefan Vodă. Un elev din clasa a şasea a fost electrocutat după ce a pătruns în staţia electrică printr-un sistem de ventilare. Din spusele colegilor, mai mulți elevi din care și pătimitul, au hotărît să fumeze în încăperea unde era amplasat un transformator. Primul care s-a apropiat la o distanţă inadmisibilă de barele sub tensiune a fost victima, care a murit pe loc.

Inspectoratul Energetic de Stat recomandă evitarea aparatelor și prelungitoarelor electrice cu izolația deteriorată, extinderea neautorizată a instalaţiilor electrice de utilizare din gospodării și executarea lucrărilor în instalații electrice numai cu ajutorul specialiștilor.

Pe parcursul anului trecut, în țară au avut loc 20 cazuri de electrocutare, soldate cu decesul a 7 maturi și 4 minori. Două dintre decese au fost înregistrate în municipiul Bălți.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture