În Moldova nu va fi amânată carantina de 14 zile pentru cei reveniți în țară

Moldova nu va anula carantina de 14 zile pentru persoanele recent revenite în țară, până când creșterea cazurilor de coronavirusului în Moldova și în țările Regiunii Europene nu va înceta. Când situația epidemiologică se va îmbunătăți, Ministerul Sănătății va revizui măsurile de carantină și va anula autoizolarea de 14 zile.

Acest lucru a fost declarat de șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății din 31 iulie, răspunzând la întrebarea jurnalistului de știri.md

Ministerul Sănătății a menționat că în ultimele săptămâni, numărul cazurilor importate în Moldova de COVID-19 a crescut. S-a extins și aria de răspândire a cazurilor noi, adică numărul țărilor din care au venit cei infectați cu coronavirus.

Conform statisticilor agenției, în ultimele 14 zile, coronavirus a fost depistat la șapte persoane care au venit din Rusia și la șase persoane din România. Trei persoane cu coronavirus au venit din Italia, Marea Britanie și Germania, patru din Ucraina, doi din Turcia și Franța. Un caz de coronavirus a fost identificat la persoanele care au ajuns recent din Afganistan, Belgia, Luxemburg, Norvegia și Uzbekistan.

Reamentim, în Moldova până la sfârșitul lunii august starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă, ceea ce, printre altele, presupune o autoizolare de două săptămâni pentru cei care vin din străinătate.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture