Încă doua persoane reținute în cazul escrocheriilor cu carduri bancare

Tânărul de 21 de a fost plasat în arest pentru circa 30 de zile iar cel de 23 de ani, reținut pentru  circa 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de poliție a mun. Chișinău.

0

Doi tineri care fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare a cetățenilor au fost reținuți. Suspecții, s-au dovedit a fi cu vârstele de  21 de ani și 23 ani.

Potrivit comunicatului emis de Direcția de Poliție a mun. Chișinău, schema infracțională a suspecților era bine pusă la punc fiecare avea rolul său bine determinat: aceștia apelau  cetățenii printr-o și se prezentau drept angajați ai băncii, iar  sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigau în acest fel încrederea posesorului de card,  care,  îi dictează datele și codurile la telefon, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri. După ce avea loc sustragerea banilor de  pe cardurile bancare a cetățenilor, suspecții  le transferau pe conturile lor, ulterior la bancomat extrăgeau banii.

Astfel în cadrul investigațiilor s-a stabilit că, infracțiunile erau coordonate de către membrii grupului infracțional din locurile de detenție.

Menționăm că indivizii pe parcursul anului 2020 până în luna februarie a naului 2021,  au săvârșit peste circa  80 de extrageri de pe conturile bancare a cetățenilor.

În contextul dat tânărul de 21 de a fost plasat în arest pentru circa 30 de zile iar cel de 23 de ani, reținut pentru  circa 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de poliție a mun. Chișinău.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

La momentul actual procurorii și polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea infracțională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture