Schemă frauduloasă de introducere a pieselor auto în Moldova, deconspirată de ofițerii INI

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă amendă de la circa 7 500 la 10 000 de lei.

0

Doi bărbați comercializau piese auto noi și uzate fiind introduse în țară prin regiunea transnistreană. Activitatea ilegală a suspecților a fost documentată timp de două luni de ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului național de investigații.

Potrivit comunicatului emis de Poliliția Republicii Moldova suspecții s-au dovedit a fi  cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani, originari din mun. Chișinău, au pus la cale schema  prin crearea unui cont bancar pe numele unuia dintre ei, pe care erau transferate în avans mijloace financiare. Ulterior, piesele auto erau introduse pe teritoriul țării prin eludarea controlului vamal. Cei doi bărbați livrau piesele auto pe întreg teritoriul țării, fără a  elibera un bon de plată și fără a deține un act de proveniență, astfel desfășurând ilegal activitatea de întreprinzător. 

Mai mult decât atât valoarea pieselor depistate și ridicate se estimează la aproximativ circa 100 000 de lei. Menționăm că conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă amendă de la circa 7 500 la 10 000 de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture