Încasări de peste două miliarde de lei de la începutul lunii septembrie, raportate de Serviciul Vamal

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat în perioada 20-26 septembrie 2021 se ridică la peste 644 milioane de lei, mai mult cu 30% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.La începutul lunii septembrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 miliarde 321 milioane lei, fiind atestată o creștere de cca 31% față de sarcina bugetară (cifra de control) și de 35% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020, informaează Serviciul Vamal.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 13 245 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 64 593 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 971 și, respectiv, 11 333 traversări.La capitolul privind combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 202 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 152 mii de lei.

Încălcări cele mai frecvente se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să depuneți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, ne puteți contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24).În perioada vizată, ofițerii Liniei de informare au răspuns la 493 solicitări de informații legate de activitatea vamală.

Serviciul Vamal a adus mulțumiri agenților economici pentru cooperare și atitudine responsabilă!

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture