Certificatele de vaccin emise de autoritățile din Moldova sunt recunoscute în Italia

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

În Italia sunt recunoscute certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale de sănătate din Republica Moldova. Vaccinul utilizat trebuie să fie autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerencom .

Circulara poate fi accesată pe următorul link:  https://www.trovanorme.salute.gov.it/norme/renderNormsanPdf?anno=2021&codLeg=82920&parte=1%20&serie=null

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

Potrivit prevederilor legale menționate mai sus, la moment, cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA.

Certificatele respective trebuie să cuprindă următoarele informații: (i) numele de familie, prenumele și data nașterii, (ii) date referitoare la vaccin (denumirea/lotul), (iii) data administrării vaccinului, (iv) date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară). Se acceptă certificatele eliberate/prezentate pe format de hârtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture