INDEXAREA PENSIILOR SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

În cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Moldova nu există siguranţa că în luna aprilie a acestui an pensiile vor fi indexate cu 10%, așa cum a declarat anterior Guvernul. informează Sputnik.

Reprezentanții ministerului au explicat că mărimea indexării depinde de indicatorii care vor fi prezentați peste o săptămână și jumătate de Biroul Național de Statistică al ţării. În prezent, la elaborarea bugetului asigurărilor sociale de stat, specialiștii instituţiei au ținut cont de următoarele date: creșterea prețurilor de consum a constituit 7% în 2015, iar majorarea salariului mediu a depășit 10%.

La momentul elaborării bugetului asigurărilor sociale, noi luăm în calcul indicatori accesibili. Iar când elaborăm decizia Guvernului privind indexarea pensiilor, ne bazăm pe rezultatele finale pe care le primim de la Biroul Național de Statistică. Vreau ca cetățenii să înțeleagă acest lucru, pentru a evita așteptările exagerate în cazul în care indexarea pensiilor va fi mai mică de 10%„, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Laura Grecu, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Printre prioritățile Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei pentru următoarele 100 de zile figurează de asemenea indexarea salariilor bugetarilor. În afară de aceasta, instituţia de resort intenționează, pe parcursul a trei ani, să majoreze salariul minim (care este astăzi de o mie de lei) până la 40% din venitul mediu al cetățenilor pe țară. La moment, Ministerul nu poate să facă publică suma cheltuielilor necesare pentru realizarea acestor două inițiative.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture