Informații noi privind blocarea transportului de marfă în Ucraina: 26 de TIR-uri se află pe teritoriul R. Moldova

26 de TIR-uri au traversat punctul de trecere și se află pe teritoriul Republicii Moldova.

0

La moment, la punctul de trecere rutier Otaci- Mohyliv-Podilskyi se află aproximativ 17 de TIR-uri, într-o zonă de parcare, iar la punctul de trecere rutier Tudora-Starokazacie se află 4 unități de transport rutier internațional de marfă (TIR), informează autoritățile din Republica Moldova, transmite agora.md

„În urma coordonării acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, reprezentanții autorităților vamale permit întoarcerea în țară a transportatorilor, cu unele excepții care necesită clarificări suplimentare la postul de control”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, la punctul de trece a frontierei Mohyliv-Podilskyi, la Vinnița, s-a deplasat un reprezentant al Serviciului Vamal al Ucrainei pentru soluționarea situațiilor particulare.

Amintim că, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care șoferul unui camion de marfă a spus că mai multe tiruri au rămas blocate în orașul Moghiliov, Ucraină și că nu li se permite trecerea, prioritate oferindu-se refugiaților. Ca urmare a mediatizării, MAE a declarat că nu există alte impedimente, decât rândurile mari de la punctele de trecere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture