Judecătorii au prelungit arestul preventiv pentru Damir și Cojocaru

Președintele asociației FEA, Dorin Damir, și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, rămân în arest preventiv.

Judecătorii au dat curs ieri, 30 septembrie, solicitărilor procurorilor PCCOCS în acest sens, transmite Știri.md.

În privința fostului șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, continuă măsura preventivă aplicată anterior de către magistrați – interdicția de părăsire a localității.

PCCOCS menționează că urmează examinarea cauzei în fond de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Reamintim că, la data de 24 septembrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanță dosarul privind angajările fictive la IGP.

Totodată, se menționează că urmărirea penală în privința altor persoane, inclusiv actuali și foști polițiști, continuă.

Inculpaților le sunt incriminate cinci capete de acuzare: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, legea prevede închisoare de la 2 până la 12 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture