JURNALIȘTII UNEI TELEVIZIUNI ORTODOXE DIN MOSCOVA AU FĂCUT CALE ÎNTOARSĂ SPRE RUSIA

O echipă de reporteri al postului de televiziune ortodox „Țarigrad” din Moscova, care intenţionau să relateze despre sfințirea unei noi biserici din Bălți, au făcut cale întoarsă spre Rusia. Despre acest lucru a anunțat Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care a menționat că jurnaliștii ruși au fost conduși cu convoiu la aeroportul din Chișinău.

Episcopul se arată indignat de ceea ce se întâmplă în țară și de intențiile actualei guvernări.

Evenimentul de astăzi urma să fie reflectat de televiziunea bisericească „Țarigrad” din Moscova, jurnaliștii cărora au venit la noi în țară pentru ca astăzi să ajungă la Bălți. Dimineața însă, după orele șase, am aflat că jurnaliștii au fost însoțiți spre aeroportul din Chișinău și trimiși înapoi la Moscova.

E greu de înțeles căile guvernării noastre. Este clar că ei s-au îndepărtat de înțelegerea creștină a activității lor și comit greșeli una după alta”.

Nu este prima oară când autoritățile moldovene întorc din drum jurnaliști ruși. Acum două zile, alți cinci jurnaliști ruși, care intenționau să relateze despre protestele din centrul Chișinăului, au fost opriți la aeroport.

Episcopul Marchel a îndemnat enoriașii să păstreze credința în Dumnezeu și speranța că va exista o guvernare mai bună decât cea care merge împotriva bisericii.

E greu de înțeles de ce se întâmplă aceste lucruri. E greu de înțeles unele acțiuni ale coducerii noastre, care i-au decizii e pe timp de noapte. Se consideră atotputernici peste soarta acestui popor, când de fapt, merg împotriva drepturilor oamenilor creștini. Sper că prietenii noștri de la postul de televiziune ”Țarigrad” vor fi înțelegători și colaborarea noastră va continua”.

Biserica „Sfânta Elizaveta” a fost sfințită în dimineața zilei de sâmbătă. Enoriașii care au contribuit la ridicarea lăcașului au primt medalii și diplome bisericești. Tot aici, recent a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de pe muntele Athos şi moaştele Sfântului Ierarh Nicolae. Acestea se vor afla în biserică până pe data de 31 ianuarie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture