La Bălți a fost marcată cea de-a 31 aniversare de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

133

La Bălți a fost marcată cea de-a 31 aniversare de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. La evenimentul solemn au participat veteranii războiului din Afganistan, mamele și soțiile celor care nu s-au întors din război. În semn de comemorare al ostașilor căzuți, a fost ținut  un minut de reculegere însoțit de trageri din arme.

Nicolai Grigorișin a menționat că acest omagiu este adus soldaților sovietici care și-au îndeplinit datoria față de patrie cu prețul propriei vieți. Viceprimarul a mulțumit veteranilor pentru curajul și vitejia lor, a mulțumit mamelor care au educat eroi! De asemenea a urat veteranilor sănătate, pace și armonie în familiile lor.

Veteranii din Afganistan și-au amintit de război și de tovarășii lor căzuți. Ei spun că vor marca acestă zi până la sfârșitul vieții.

Președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Iurie Hmarnîi a declarat, că este de datoria fiecăruia ca persoanele care au murit și au luptat în Afganistan să fie commemorate și respectiv omagiate. Iar istoria războiului ar trebui povestită generațiilor următoare pentru a evita astfel de tragedii.

Tradițional, la sfârșitul evenimentului de comemorare participanții au avut parte de un prânz ostășesc.

В Бельцах отметили 31-ю годовщину вывода советских войск из Афганистана

В Бельцах отметили 31-ю годовщину вывода советских войск из Афганистана

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 14. Februar 2020

Cmentariile sunt închise