TURNEU INTERNAȚIONAL DE BOX LA BĂLȚI, DESFĂȘURAT ÎNTR-O SALĂ SPORTIVĂ NOUĂ

167

În data de 13 februarie la Bălți s-a desfășurat al 9 turneu internațional de box „Cupa Independenței 2020”.  La turneu au participat sportivi din Israel, Irlanda, Rusia, Italia, România, Ucraina, Belarus, Cipru și Moldova.

Renato Usatîi, primarul de  Bălți, a participat la inaugurarea   evenimentului și a menționat, că în anul curent s-a mărit semnificativ numărul participanților, ceea ce denotă, că prestigiul turneului este în ascendență.

Primarul a menționat, că sala nouă a școlii de box, permite promovarea turneelor de cea mai înaltă anvergură. Noul local va fi locul de consolidare a sportivilor cu renume, de creștere a noii generații de boxeri, va contribui la lansarea unei noi etape în dezvoltarea sportului la Bălți.

Potrivit organizatorilor turneului, deschiderea unei noi săli de sport a fost o surpriză pentru toți sportivii. Anul acesta, la turneu au participat boxeri din 9 țări, ceea ce înseamnă, că campionatele naționale sunt solicitate.

Potrivit directorului școlii de box în numele lui Boris Petuhov, Valeriu Meleașchevici, acum sportivii din Bălți vor putea practica boxul în noua sală, unde sunt instalate echipamente sportive moderne. Sala este dotată cu sistem de ventilare și înveliș pentru podea  speciale, cabine de duș și alte facilități utile și necesare sportivilor.

Oaspeții turneului au apreciat ospitalitatea bălțenilor. Unii participanți au venit pentru prima dată în Moldova.

Școala de box din Bălți este reprezentată la turneu de către  47 de sportivi.

Directorul școlii de box a menționat, că anterior boxerii nu dispuneau de un local separat, și erau nevoiți să se  antreneze de rând cu sportivii altor secții de arte marțiale, în condiții neconforme pentru box.

Международный турнир по боксу прошел в новом спортзале

Международный турнир по боксу прошел в новом спортзале

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 14. Februar 2020

Cmentariile sunt închise