LA BĂLȚI OAMENII FĂRĂ ADĂPOST SUNT SALVAȚI DE FRIG ÎNTR-UN CENTRU SOCIAL

199

Odată cu venirea  vremii reci, centru social din Bălți oferă asistență persoanelor fără un loc fix de reședință. Pe timpul sezonului de iarnă centru social și-a modificat programul de muncă deoarece este cel mai dificil moment al anului.

В Бельцах бездомные спасаются от холода в социальном центре

В Бельцах бездомные спасаются от холода в социальном центре

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 28. November 2019

Centrul de Adaptare Socială și Reabilitare Reîntoarcere le oferă cazare temporară, mese calde și examen medical. Aici, persoanele fără adăpost sunt ajutate să recupereze documentele și încearcă să obțină un loc de muncă. Psihologul centrului, Genadi Zaporojan, a declarat pentru canalul BTV despre acest lucru.

Unde să rămînă pe timp de noapte boschetarii decid singuri , sau au locuri sale sau vin la centru social .

Adăpostul este conceput pentru 16 persoane, pet imp de iarna, dar când persoanele fără adăpost trebuie să se adăpostească de frig, primesc cel puțin de două ori mai mulți oaspeți.

Potrivitunuiangajatalcentrului, aproapetoțioaspețiiausindromboschetarului  . În sezonul cald, preferă să nu caute ajutor la un adăpost. Există reguli stricte – de exemplu în incinta acest centru, este interzis să bei alcool. Ca urmare vara vagabonzii petrec timpul unde vreau iar iarna cer ajutor centrului social.  Prin urmare, vara, , iar iarna se adunează în centru.

Majoritatea persoanelor fără adăpost află despre centrul social Reîntoarcere  întîmplător.

Gennadi Zaporojan a spus că fiecare persoană fără adăpost are propria poveste, tragică sau ridicolă. Fiecare are propriile motive pentru care s-a regăsit în această poziție. Dar multi din ei  destul de ciudat, se obișnuiesc treptat cu acest stil de viață. Le place să cutreiere. Au fost cazuri când soarta i-a dat boschetarului posibilitatea de a începe din nou, dar a refuzat-o pur și simplu.

Când persoanele fără adăpost intră în centru, acestea sunt spălate, tratate împotriva  insectelor parazite, îmbrăcate,frezate și bărbierit. Apropo, vagabonții se obișnuiesc și cu condiții nesănătoase.

Centrul de noapte și adaptare socială „Reîntoarcere” este situat pe stradă. Kiev, 17.

Cmentariile sunt închise