MEȘTERUL POPULAR ION DASCĂL S-A ÎMPĂRTĂȘIT CU MĂIESTRIA SA

205

La data de 27 noiembrie, în Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți, a fost deschisă o expoziție de artă decorativă și aplicativă dedicată artei lui Ion Dascal.

Trecând prin sală, suntem încă o dată convinși că regiunea noastră este bogată în talente. Meșterul s-a oferit să ne arate cele mai bune lucrări. Paleta expoziției a fost umplută cu articole exclusive, originale – farfurii, boluri, scânduri decorative și  boluri de salată. Potrivit maeștrului, aceasta este prima sa expoziție, lucrarea este realizată din lemn de diferite specii.

Meșterul Ion Dascal a spus că lucrează în acest gen de câțiva ani. Ideea de a prelua această direcție creativă s-a născut atunci când a văzut pe un copac un  ornament al naturii neobișnuit.

Odată cu deschiderea expoziției ,să aducă felicitări maeșterului  au venit prietenii, artiștii, admiratorii operei sale. Unul dintre ei a venit special din Belgia. Potrivit lui Sergiu Brătco, l-au cunoscut pe Ion la unul dintre târguri. Munca meșterului l-a impresionat atât de mult, încât a decis să-i cunoască pe belgieni.

Potrivit artistei naționale din Moldova, Lidia Noroc-Pînzaru, expoziția de lucrări a lui Ion Dascal reflectă frumusețea naturală, originalitatea și harul. 

Meșterul Ion Dascal, are zeci de diplome și premii pentru participarea la diferite festivaluri și târguri. Expoziția oferă locuitorilor și oaspeților orașului o dispoziție bună. Aceasta v-a fi deschisă timp de o lună.

Cmentariile sunt închise