PROFESORILOR LI S-A POVESTIT CUM SĂ FACĂ UN PROGRAMATOR DINTR-UN ELEV

192

La Bălți a avut loc un forum regional al profesorilor de informatică. Organizatorul principal a fost Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologia Informației. Activitățile sale vizează promovarea inovației în inginerie și tehnologie digitală.

Președintele asociației, Ion Bodrug, a menționat că profesorii din nordul Moldovei, care au luat parte la forum, vor transmite cunoștințele lor tinerei generații, având în vedere cererea mare de programatori în rândul companiilor locale.

Directorul executiv al Asociației Patronajelor din Industria de Procesare, Ivan Tornia, a spus că obiectivul comun al participanților la forum este acela de a crea un mediu favorabil dezvoltării sferei IT.

Profesorii de informatică au spus că elevii vin la orele lor cu plăcere. Ei au menționat că copiii sunt interesați să dobândească cunoștințe în domeniul tehnologiei informației.

Zilnic folosim roadele muncii specialiștilor în tehnologie: când ne uităm la televizor, ascultăm radioul, vorbim la telefon, mergem în transport etc. Activitatea unui programator este necesară oriunde sunt utilizate dispozitive electronice – în industrie, medicină, educație, cultură. Cu alte cuvinte, în aproape toate domeniile vieții moderne.

Преподавателям рассказали, как из школьника сделать программиста

Преподавателям рассказали, как из школьника сделать программиста

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 27. November 2019

Cmentariile sunt închise