MAI lansează un soft privind evidența posesorilor de armă: „Registrul de stat al armelor”

0

Procesul de evidență a posesorilor de arme va deveni mai riguros. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de azi, Proiectul Hotărârii care prevede crearea unui Sistem informațional automatizat de evidență a armelor. Prin intermediul platformei online, va fi posibilă depunerea cererilor privind obținerea actelor permisive, urmărirea procesului de supraveghere asupra circulației armelor și munițiilor cu destinație civilă, deținute în posesia persoanelor fizice și juridice.

Sistemul informațional va contribui la evidența strictă a armelor, căutarea internațională a armelor pierdute, sustrase sau implicate în comiterea unor infracțiuni, dar și la sporirea siguranței publice și la evitarea unor eventuale incidente și infracțiuni.

Totodată, documentul va facilita schimbul de informații și cooperarea de anchetă între entitățile responsabile de asigurarea respectării legii în domeniul circulației locale și internaționale a armelor de foc.

Concomitent, prin proiect se instituite procedura de vizualizare completă a procesului privind efectuarea operațiunilor cu arme și muniții pe tot segmentul la importul armelor în Republica Moldova de către armurierii licențiați în domeniu, transferul armelor în țară și în străinătate, revocarea și suspendarea permiselor de armă sau privarea de dreptul de deținere arme.

Prin urmare, implementarea proiectului va asigura evidența riguroasă a armelor și posesorilor acestora, a evenimentelor și operațiunilor cu acestea și va crește siguranța cetățenilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture