Stoianoglo susține că nu-și va da demisia până când „Procuratura Generală nu va fi depolitizată”

0

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, susține că nu va demisiona din funcție până instituția „nu va deveni una depolitizată”. Precizările au fost făcute prin intermediul avocatului său, Iurie Mărgineanu, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„El vorbește că niciodată nu s-a ținut de fotoliu Procurorului General. Consideră că Procuratura Generală încă are nevoie de el și va pleca atunci când Procuratura Generală va deveni depolitizată și nu va depinde politic. Atunci își va da demisia, dacă nu se va scurge termenul mandatului până atunci. La etapa actuală nu are de gând să-și dea demisia”, a declarat avocatul Iurie Mărgineanu.

Instanța de judecată i-a interzis procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo să participe la evenimente publice sau emisiuni de televiziune. Totuși, acesta a răspuns la întrebările prezentatorului emisiunii Puterea a Patra prin intermediul avocatului său.

„În situația de față eu nu văd un motiv pentru a interzice participarea, dar pentru a nu da temei de a turna apă la moara cuiva, mai bine ne abținem”, a declarat Mărgineanu despre interdicția procurorului general suspendat.

Amintim că, la 9 decembrie curent, Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu. Măsura preventivă este înlocuită cu control judiciar pentru un termen de 30 de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture