Maia Sandu a participat astăzi la o discuție publică dedicată împăduririi

0

La invitația Ministerului Mediului, Maia Sandu a participat astăzi la o discuție publică dedicată împăduririi.  Șefa statului a vorbit despre pregătirea unui Program național de împădurire, care prevede creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră cu cel puțin 100.000 de hectare. Potrivit ei implementarea programului respectiv va reduce efectele schimbărilor climatice.

Am participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publică dedicată împăduririi, o prioritate a țării noastre. Restabilind pădurile Moldovei, putem opri eroziunea solurilor și alunecările de teren, putem restabili calitatea aerului și accesul la apă potabilă în țară, și putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde și mai sănătoasă.
Implementarea programului este o parte importantă a eforturilor Republicii Moldova de a reduce efectele schimbărilor climatice și de a trece la un model de dezvoltare economică mai durabil. Contăm pe sprijinul partenerilor de dezvoltare în acest efort. Soluțiile pentru problemele ecologice pot fi găsite în abordări comune și eforturi solidare, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a notat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
La finalul evenimentului, alături de echipa de la Ministerul Mediului și de reprezentanții corpului diplomatic, Maia Sandu a participat la plantarea puieților de stejar în Rezervația Științifică „Codrii”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture