Noi percheziții în penitenciare. Ce au ridicat oamenii legii la Soroca

Oamenii legii au ridicat: o rangă metalică, patru cuțite, patru fierbătoare electrice, patru obiecte tăioase, 1,5 litri vin, trei litri basamac, două pachețele cu substanță vegetală, de culoare verde, cu miros specific de marijuana.

0

Percheziții inopinate au avut loc la 2 decembrie în Penitenciarul nr. 6 din Soroca. Descinderile au fost efectuate de către Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera” și angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), transmite agora.md. 

În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate: 49 obiecte spongioase, trei telefoane mobile, 13 încărcătoare pentru telefon mobil, șase căști audio, două cabluri USB, două baterii pentru telefon mobil, zece reșouri electrice, 16 haltere pentru sport confecționate artizanal, două țevi metalice, trei ciocane de fier, 17,5 litri bragă.

De asemenea, oamenii legii au ridicat: o rangă metalică, patru cuțite, patru fierbătoare electrice, patru obiecte tăioase, 1,5 litri vin, trei litri basamac, două pachețele cu substanță vegetală, de culoare verde, cu miros specific de marijuana.

Obiectele și substanțele interzise ridicate de la deținuți au fost documentate și urmează a fi transmise organelor de poliție.

La 23 noiembrie, oamenii legii au descins în mai multe penitenciare din țară unde au fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, droguri și alte bunuri care cifrează 25 de dosare penale conexate.

Deținuții vizați și-ar fi creat conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari.

În următoarea fază, aceștia le cereau clienților sume de bani în avans, între 1.500 și 3.000 de euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-ar fi oferit și până la 9.000 euro.

În fază finală a schemei, conturile de pe pagina anunțurilor publicitare se ștergeau, iar numerele de telefon nu se mai foloseau.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture