Maia Sandu, despre Unirea cu România: Un asemenea proiect trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor

1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că, deși majoritatea cetățenilor ar vota „pentru” în cazul unui referendum pentru unirea cu România, mai sunt cetățeni care sunt „speriați” de această idee. Declarațiile șefului statului au fost difuzate pe postul ProTV, relatează deschide.md.

„Știm că există un număr mare și probabil în creștere de oameni care susțin ideea unificării. În același timp, există o altă parte a societății care se tem de această idee. Un proiect atât de mare nu poate fi implementat decât cu sprijinul majorității din societate. Urmărim sondajele și observăm cum evoluează situația”, a spus șeful statului.

Astfeș potrivit Maiei Sandu, autoritățile construiesc relații cu România, intră în parteneriate, implementează proiecte care să unească cele două state în domeniul energiei, culturii și educației.

Întrebată de câte voturi ar fi necesare pentru ca clasa politică să accepte ideea unificării, Maia Sandu a răspuns:

„Un astfel de proiect ar trebui susținut de majoritatea covârșitoare a cetățenilor”.

Citește și
  1. Anonim spune

    Oamenii ar trebui sa se teama de saraciea si faomea care au traito pina acuma…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture