Ruslan Popov, suspendat din funcția de procuror: CSP a admis demersul lui Robu

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror. CSP a admis demersul lui Dumitru Robu și va elibera acordul în vederea suspendării acestuia din funcție.

0

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a menționat că sunt și opinii separate, transmite  unimedia.info.

La data de 9 noiembrie, Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru circa 20 de zile. Măsura preventivă i-a fost aplicată de instanța de judecată.

În aceeași zi, acesta a fost supus unui test la COVID-19, iar rezultatul a fost negativ.

Ruslan Popov a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, la data de 19 octombrie, după ce Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor.

Pe data 4 noiembrie, magistrații i-au prelungit termenul de arest preventiv.

Ruslan Popov, șeful adjunct al procurorului general suspendat, a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, la 9 octombrie. Acesta a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru circa 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture