PCCOCS: Gheorghe Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare cu aplicarea arestului

Gheorghe Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului, anunțul dat a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

0

În seara zilei de luni, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia cetățeanul Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

Reamintim fatul că, recent Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic (înscenarea violului) și Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina).
Totodată în perioada infracțională investigată de procurori, învinuitul deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova.
Menționăm că decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture