Maia Sandu solicită să fie încetată „intimidarea primarilor”

Șefa statului, Maia Sandu, a reclamat, miercuri, presiuni asupra primarilor și a liderilor locali din partea reprezentanților unor partide politice și ai organelor de control. Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), instituție neguvernamentală care întrunește reprezentanți ai autorităților publice locale, a denunțat de asemenea presiuni ale organelor de control asupra unor primari antrenați în campania electorală, transmite anticoruptie.md.

„Aceste informații vin din regiuni, despre ele îmi vorbesc primarii cu care discut atunci când merg în teritoriu. De asemenea, ele ne-au fost semnalate de membrii CALM”, scrie președintele pe pagina sa de Facebook.com.

Mai exact, precizează ea, este vorba de controale și verificări nemotivate, vizite inopinate, preluarea documentelor contabile, blocarea conturilor fără motive întemeiate. „Scopul lor este convingerea primarilor incomozi să permită folosirea resurselor administrative ale comunității în favoarea unui sau altui partid politic. Lupta politică trebuie să se facă prin alte mijloace! Campania electorală parlamentară nu poate să afecteze activitatea autorităților locale, iar cetățenii trebuie să poată alege liber, fără ingerințe administrative”, a adăugat Maia Sandu.

La începutul lunii iunie, CALM a făcut public un Apel în care menționează că, în ultimul timp, organele de control au inițiat anchete penale împotriva unor primari, unele dintre care ar fi pornite, potrivit CALM, la indicația unor deputați. Aceasta s-ar face, spun autorii Apelului, pentru a-i determina pe unii edili să renunțe la campania electorală sau să treacă de partea altor partide.

Foto: anticoruptie.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture