”Cartea verde” – vînzări suspendate în RM

Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule suspendă vânzările de ”Carte Verde” care au perioada de valabilitate începând cu 1 aprilie 2016 – dată la care Moldova ar putea fi lipsită de dreptul de a emite asemenea polițe. Decizia este una temporară și a fost luată de Adunarea Generală Extraordinară a BNAA.

Între timp însă, spun autorităţile, se fac toate eforturile necesare pentru ca până pe 1 aprilie să fie remediate problemele, iar Moldova să rămână în sistemul Carte Verde, relatează jurnaltv.md

Amintim că la sfârşitul lunii mai 2015 Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a decis suspendarea Moldovei din sistemul internațional Carte Verde începând cu 1 octombrie 2015.

Ulterior s-a hotărât amânarea luării unei decizii finale până la 1 aprilie 2016. Între timp, autorităţile de la Chișinău trebuie să îndeplinească un plan de acţiuni aprobat de Bruxelles. Mai exact, Moldova va trebui să prezinte rapoarte lunare privind măsurile întreprinse în vederea soluţionării crizei de pe piaţa asigurărilor auto.

Totodată, Bruxelles-ul a creat un grup de lucru care va monitoriza acţiunile Biroului Naţional al Asiguratorilor Auto din Moldova. În cazul în care autorităţile moldovene nu vor îndeplini aceste sarcini, Consiliul Birourilor a anunţat că nu va mai exista un alt termen şi pe 1 aprilie 2016 ţara noastră va fi suspendată din sistemul Carte Verde.

Penalitatea a survenit în urma fraudelor înregistrate în sistemul de asigurări din Moldova. BNAA nu a depus la timp garanţia externă de 4,2 milioane de euro. Instituţia a ajuns în imposibilitate de plată după ce în urma unor tranzacţii dubioase BNAA a fost prejudiciată cu 25 de milioane de lei.

jurnaltv.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture