Casa de creație a copiilor va purta numele lui Mihail Blanc

La data de 14 octombrie 2015 Casei de Creație a Copiilor din Bălți i s-a conferit numele compozitorului Mihail Blanc, acest lucru a fost făcut public în cadrul concertului organizat în memoria muzicianului. Potrivit organizatorilor, domnul Blanc a visat ca un copil, a compus pentru copii și a rămas pentru totdeauna în inimile copiilor.

Mihail Blanc este compozitorul care s-a afirmat prin piesele sale în mai multe genuri muzicale: de la piese pentru copii pînă la imnuri de licee, gimnazii, spre exemplu, Imnul Gimnaziului Grigore Vieru, Imnul Școlii muzicale George Enescu, Imnul Universității de Stat „Alecu Russo” și Imnul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Distinsul om al artei a fost și va rămîne îngerul păzitor al Victoriei Bold, care a crescut alături de compozitor și care a învățat multe lucruri de la el.

Mihail Blanc a scris versuri, a cîntat, a cultivat dragostea și bunătatea. Este de menționat că la baza creaţiei compozitorului au stat valorile precum adevărul, frumosul şi sacrul.

Tatiana și Alic Boiches au venit tocmai din Israel pentru a demonstra că prietenia nu are granițe. Chiar dacă maestrul nu mai este printre noi, chipul lui va rămîne mereu în sufletul celor dragi.

Actorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți sunt mulțumiți de colaborarea cu maestrul Mihail Blanc. Din spusele lor, Mihai Blanc crea melodii ce reprezentau în tocmai problema vizată în piesă. Mereu era creativ și inventa lucruri noi.

Mihail Blanc s-a născut la data de 31 martie 1945 în orașul Karasu, Chirghizia și a decedat la 30 noiembrie 2014. A fost membru al Uniunii Compozitorilor din Moldova, era deținător al medaliei „Pentru distincție în muncă” și laureat al mai multor festivaluri internaționale și concursuri republicane.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture