Cîte gaze a importat Moldova din România în 2015

Moldova, în 2015, a importat din România prin conducta Iași-Ungheni circa 707 mii de metri cubi de gaze și încă 300 de mii de metri cubi urmează să ajungă în țară pînă la sfîrșitul anului. Datele au fost oferite de către viceministrul în exercițiu al Economiei Valeriu Triboi, informează NOI.md.

El a menționat că ulterior partea moldovenească va decide să prelungească contractul de furnizare a gazelor cu compania românească OMV Petrom Gas sau să încheie un contract cu un alt furnizor din România. Contractul semnat cu compania de stat din Moldova Energocom cu OMV Petrom Gas din România este valabil pînă la sfîrșitul anului 2015 și prevede achiziționarea anuală de gaze naturale în valoare de 1 milion 059,2 mii de metri cubi de gaze naturale.

Inițial, costul gazelor era de 1010 lei românești pentru 1 mie de metri cubi, iar în urma schimbărilor de pe piață și reducerii prețului “combustibilului albastru” din Rusia, acesta a scăzut la 900 RON (aproximativ $220).

noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture