De Ziua Internațională a Invalidului la Bălți a fost organizat un concert de caritate

La 3 decembrie este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Scopul aceste Zile este de ai face pe oameni să înțeleagă care este adevărata situație a persoanelor cu dizabilități și tot odată aceste persoane să se simte membri cu drepturi depline ale orașului nostru.

În semn de solidaritate Primăria municipiului Bălți, Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei și secția cultură au organizat mai multe activități, care au finalizat cu un frumos concert de caritate, desfășurat în incinta Palatului Municipal de Cultură.

La eveniment au fost invitați reprezentanții celor 7 centre sociale din oraș, persoane cu nevoi speciale, familiile acestora și toți doritorii de a participa la inițiativa de caritate.

Peste 50 de copii cu nevoi speciale se vor bucura astazi de diferse cadouri: mingi, constructori, jucării și altetele”, a afirmat consilierul municipal Elena Rîbac.

Centrele sociale din municipiu, în holul Palatului Municipal de Cultură au organizat un iarmaroc cu lucrările beneficiarilor pe care le realizează în schimbul unor prețuri simbolice, dar au fost gata să le ofere și gratuit.

Prețurile sunt accesibile 20-25 lei, dar le putem oferi drept cadou, celor ce nu-și pot permite sa le procure.

Toate lucrările sunt confecționate manual, în general penru cadouri, dar avem și pentru vînzare de la 50 la 200 de lei.”

Participanții iarmarocul de caritate au avut posibilitatea să doneze bani direct în urna pentru donații.

Banii adunați de la agenții economici care au manifestat atitudine față de persoanele cu dizabilități și banii acumulați în urma concertului de caritate, vor fi cheltuiți pentru intervenții chirurgicale urgente și alte lucruri necesare care vor bucura viața acestor persoane.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture