Şapte centre sociale din Bălți vor primi cadouri de la Renato Usatîi

De Ziua Internațională a Invalizilor, primarul de Bălți a criticat atitudinea autorităților față de persoanele cu nevoi speciale și a anunțat despre donația fundației „Renato Usatîi” pentru 7 centre sociale din municipiu.

Pe pagina sa de Facebook, edilul a scris: “Astăzi este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În Moldova există mii de astfel de oameni. Nu pot înţelege cum şi din ce trăiesc ei în ţara noastră.

Soarta acestor oameni nu îi interesează nici pe guvernanţi, nici pe cei din societate. Toţi ştiu că ei există. Şi asta e tot. O persoană ţintuită într-un scaun cu rotile, care cerşeşte lângă semafor, o bătrânică, care şi-a pierdut vederea din cauza muncii într-un mediu periculos, un copil cu viciu cardiac: toate aceste persoane cu dizabilităţi sunt cele mai des întâlnite persoane pe care le primesc în audienţă la mine. Întotdeauna ajut. Uneori oamenii vin cu o singură întrebare, care sună ca o sentinţă atât pentru ţară, cât şi pentru toţi cetăţenii: „Din ce să mă hrănesc?” – aşa sună întrebarea”, a adăugat primarul.

În cadrul concertului de caritate organizat în incinta Palatului Municipal de Cultură din Bălți, președintele Fondului „Renato Usatîi” Elena Grițco, a ținut să felicite publicul din numele primarului și să anunțe despre donația fundației pentru cele 7 centre sociale din municipiu, în sumă de 80.000 de lei.

Renato Usatîi a specificat că o astfel de solicitare au venit chiar reprezentanții centrelor sociale, care au prezentat lista lucrurilor necesare: 3 maşini de spălat, notebook, 3 televizoare, 8 ceainice electrice, frigider, imprimantă,cuptor cu microunde, aparat foto, 4 seturi de jucării Lego, două scări pentru gimnastică, bicicletă staţionară, bandă de alergare, 20 de scaune, mingi mari pentru masaj (10 bucăţi), 20 de seturi de jocuri de masă, rechizite de birou, 10 seturi de plapume şi perne. “Voi cumpăra toate cele necesare şi le voi oferi în dar”, a spus Renato Usatîi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture