21 de persoane infectate cu hepatita A

Focar de hepatită virală A în raionul Floreşti. Timp de o lună, 21 de persoane, dintre care nouă copii, au fost infectaţi cu această maladie. Pacienţii sunt originari din satele Caşunca şi Prodăneşti.

Oamenii presupun că s-ar fi infectat cu apă din fântâni. Cei de la SANEPID, însă, sunt siguri că boala vine din afara localităților.

Primul caz de hepatită virală de tip A a fost înregistrat la sfârşitul lunii octombrie în satul Prodăneşti. Până acum, numărul bolnavilor a ajuns la 21. Pacienţii au primit îngrijiri medicale în Secția de boli infecțioase a Spitalului raional Floreşti. În prezent, acolo mai rămân internaţi nouă copii care au între cinci şi 14 ani.

Cei mai mulţi dintre copiii infectaţi sunt elevi la gimnaziul din satul Caşunca.
Directorul gimnaziului din satul Caşunca, însă, exclude faptul că elevii s-ar fi îmbolnăvit la şcoală.

Medicii nu exclud că, în următoarele zile, ar putea apărea noi cazuri de îmbolnăvire. Pentru ca virusul să nu să se răspândească şi mai mult, Centrul de Sănătate Publică a dispus vaccinarea copiilor din Caşunca şi Prodăneşti, dar şi a celor din satele vecine.

Hepatita virală de tip A este o boală infecțioasă care afectează ficatul. Maladia mai este numită şi “boala mâinilor murdare”.

prime.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture