Cu datorii de milioane și medicamente în exces

În timp ce, pe hârtie, Spitalul Clinic Republican are datorii mari, instituția are medicamente procurate în surplus pe care acum trebuie să le arunce. Actualul manager spune că fosta conducere a lăsat „drept moștenire“ un lot de preparate în valoare de milioane de lei, care în scurt timp vor trebui aruncate la gunoi, scrie Sănătate INFO.

Spitalul are acum 45 de milioane de lei restanțe la plata medicamentelor. Cu toate acestea, instituția va arunca la gunoi medicamente în valoare de 1,2 milioane de lei. Asta din motiv că în curând expiră termenul de valabilitate a acestor preparate.

Datoriile nu sunt din acest an, ele s-au multiplicat începând anul 2010. O parte din ele s-au format pentru că Ministerul Sănătății nu a achitat medicamentele prevăzute în programele naționale. Cu părere de rău, avem un stoc foarte mare de medicamente care nu trebuia cumpărat. Sunt medicamente care iată-iată expiră și care nu sunt utilizate“, a afirmat pentru sursa citată, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru.

Noua administrație nu-și poate explica de ce, în pofida datoriilor, spitalul are preparate medicamentoase în exces. „Au fost niște scheme“, presupune actualul director.

agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture