Despre lansarea campaniei „Poşta lui Moş Crăciun-2015” și numărul pomilor de sărbătoare scoși în vînzare de “Moldsilva”

Postul de televiziune BTV vă propune spre vizionare cele mai importante evenimente ale zilei trecute reflectate în presa republicană.

Mai mulţi copii din capitală au participat la ceremonia de lansare a campaniei „Poşta lui Moş Crăciun-2015”, comunică MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc în incinta Oficiului central al Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” şi a inclus mai multe acţiuni distractive. Participanţii au prezentat un program artistic, au înfrumuseţat plicuri şi au confecţionat jucării de Crăciun. Toate acestea au fost folosite pentru a expedia primele scrisori din acest an adresate lui Moş Crăciun.

În mod festiv mesajele au fost lăsate într-o cutie poştală simbolică, de unde au fost ridicate de Moş Crăciun, care şi-a făcut apariţia la finalul sărbătorii.

„Poşta lui Moş Crăciun-2015” este o acţiune care face parte din proiectul „Academia lui Moş Crăciun” iniţiat în R. Moldova în anul 2001 de Fondul de caritate pentru copii „Clipa siderală”. Programul, practicat în mai multe ţări europene, include acţiuni ca „Pomul dorinţelor”, „Traseul magic” şi „Moş Crăciun live”.

În 2002, ÎS „Poşta Moldovei”a obţinut dreptul exclusiv de a organiza în R. Moldova campania de expediere a mesajelor către principalul personaj al sărbătorilor de iarnă. „Ne-am dorit să oferim fiecărui copil posibilitatea să-i scrie lui Moş Crăciun. Scrisorile se expediază gratuit, fără timbru, iar răspunsurile vor veni în plicuri deosebite”, au afirmat reprezentanţii întreprinderii.

moldpres.md

Pepinierele „Moldsilva” în acest an vor scoate în vânzare instituţiilor de stat şi private, dar şi persoanelor fizice, aproximativ 33 de mii pomi de Crăciun şi circa 3000 ramuri, anunță Radio Chișinău.

În acest an cel mai mare volum îl vor livra întreprinderile silvice din Edineţ, Străşeni, Tighina, Glodeni, Bălţi şi Soroca.

Înălţimea unui pom de Crăciun variază de la unu până la şase metri. Preţul de comercializare din pepinierele silvice rămâne neschimbat. Un molid de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin 25 de lei cu TVA inclus. Ramurile sunt la preţul de 8 lei. Pentru pomii ce au o înălţime mai mare de şase metri, se stabileşte un supliment de 100 de lei pentru metru (molid) şi 70 de lei (pin), care se adaugă suplimentar la preţurile menţionate.

„Moldsilva” informează că acest preţ este strict pentru pomii de Crăciun vânduţi direct din pepinierele silvice. Agenţia nu poartă răspundere de preţul final de comercializare stabilit de intermediari, fie persoane fizice sau juridice.

Tăierea molizilor va începe în prima jumătate a lunii decembrie şi se va finaliza la 31 decembrie, în funcţie de necesitate şi solicitări.

În cazul tăierilor ilicite, persoanele fizice riscă o amendă de până la o mie de lei, iar persoanele juridice până la 10 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.

radiochisinau.md

Inspectorii Serviciului Fiscal de Stat fac verificări în cadrul primăriilor din diferite raioane pentru a stabili cât de corect sunt calculate impozitele pe proprietate, cum sunt aplicate majorările de întârziere, cum se acordă înlesnirile, cât de corect sunt încasate plăţile fiscale de la populaţie şi cum se fac transferurile băneşti la buget, scrie Ziarul Național.

Recent, în cadrul primăriilor din orașul Cimișlia și satul Lipoveni, inspectorii au verificat închiderea conturilor la impozitele pe proprietate şi taxele administrate de către serviciile de colectare, fiind aduse în concordanţă soldurile din registrele primăriilor şi baza de date a Serviciului Fiscal.

De asemenea, inspectori fiscali se deplasează prin localități pentru a informa persoanele fizice, care au admis restanţe, că sunt obligate să achite impozitul pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar, a căror termen de achitare a expirat la 15 octombrie curent.

ziarulnational.md

Rusia impune vize de călătorie cetăţenilor Turciei, începând cu data de 1 ianuarie 2016, informează agenţia Itar-Tass, citată de Mediafax. Anunțul a fost făcut de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Conducerea Rusiei a luat decizia de a suspenda regimul fără vize de călătorie în relaţia cu Turcia. Decizia va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016″, a declarat acesta.

Şeful diplomaţiei ruse a exprimat preocupări în legătură cu riscul atacurilor teroriste în Turcia. „Decizia are legătură directă cu securitatea Rusiei şi a cetăţenilor ruşi”, a subliniat Lavrov.

Măsura aplicată de Rusia intervine pe fondul tensiunilor declanşate după ce armata rusă a doborât, pe 24 noiembrie curent, un avion militar rus.

ziarulnational.md

Decizie surprinzătoare privind clubul Colectiv. Deşi se anunţa că localul va fi închis definitiv şi clădirea nu va mai fi folosită, clubul morţii va fi transformat în depozit.

Este decizia pe care au luat-o proprietarii greci ai localului, cei care au închiriat clădirea celor trei patroni ai clubului, scrie Cancan.ro.

Ei vor reamenaja hala şi vor putea primi doar câteva sute de euro pentru închirierea ei, deşi până acum primeau peste 1000 euro. Până la finalizarea dosarului, clubul va rămâne însă în custodia Poliţiei.

“După ce ancheta se va termina, proprietarii vor reamenaja hala și o vor face depozit. Bineînteles, nu vor lua mai mult 300-400 de euro pe ea, așă că vor pierde mulți bani. Nu pot face altceva cu acel spațiu, nimeni nu va dori să inchirieze clubul morții”, a declarat o sursă.

Amintim că la data de 30 noiembrie, s-a împlinit o lună de la declanșarea infernului din clubul Colectiv din Bucureşti. Bilanțul negru de până acum este de 60 de morţi şi peste 120 de răniţi.

realitatea.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture