Evaziune fiscală de milioane de lei

Oamenii legii au descins în 16 cazinouri şi săli de jocuri de noroc din ţară, unde au depistat nereguli grave. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că reţeaua de cazinouri era gestionată de un grup de persoane, suspectate de neachitarea integrală a taxelor şi impozitelor fiscale obligatorii.

Bănuiţii activau după o schemă bazată pe utilizarea combinată a câtorva metode de fraudare a datelor reale cu privire la cifrele de afaceri. Aceştia denaturau datele contoarelor fizice, electronice ale aparatelor şi rulotelor de joc, modificau numerele iniţiale de identificare ale acestora pentru camuflarea originii şi vechimii lor.

Astfel, aparatele erau reutilate prin dublarea celor ordinare (crearea de două locuri la un singur aparat de joc), precum şi necontabilizarea încasărilor avute pe timp nocturn şi în zilele de odihnă.

În urma celor 30 de percheziţii în automobilele, domiciliile, oficiile şi punctele comerciale ale suspecţilor, poliţiştii au ridicat 2 600 000 de lei necontabilizaţi şi documente de evidenţă contabilă.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de până la șase ani.

realitatea.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture