Steinmeier a salutat implicarea militară a Rusiei într-o ofensivă împotriva Stat Islamic

0

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a salutat implicarea crescută a Rusiei într-o puternică ofensivă împotriva Siriei, precizînd că pentru a învinge gruparea teroristă Stat Islamic /SI/ este nevoie de adoptarea unei poziții comune, scrie b1.ro, citată de MOLDPRES.

Steinmeier a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă comună cu omologul său american, John Kerry, că interesele naționale trebuie lăsate deoparte pentru a putea învinge SI. El a subliniat că acest lucru se poate realiza doar prin implicarea Turciei, Arabiei Saudite, Iranului si Rusiei, relatează panteres.com.

Întărirea prezenței militare rusești intervine în timp ce Statele Unite ale Americii și Rusia au reluat dialogul militar asupra situației din Siria. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, și omologul său rus, Serghei Șoigu, au disputat pe această temă vineri dimineața. Cei doi au convenit „să continue discuțiile” între militari privind mijloacele de a schimba informații asupra activităților în diferite părți ale Siriei, pentru a evita orice incident.

moldpres.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture