Misiunea FMI sosește la Chișinău

0

Misiunea Fondului Monetar Internaţional soseşte în data de 22 septembrie, în Republica Moldova. În cadrul vizitei partenerii externi urmează să aibă un şir de întrevederi cu autorităţile de la Chişinău în vederea negocierii unui nou acord memorandum, transmite IPN.

Anterior, premierul Valeriu Streleţ declara că până la sosirea misiunii urmau a fi întreprinse un şir de acţiuni, în aşa fel încât să rămână cât mai puţine probleme nesoluţionate. Printre sarcinile care au fost puse în faţa autorităţilor de la Chişinău până la sosirea misiunii se numără implementarea politicilor de lungă durată, politici care vizează reforma administraţiei publice centrale, descentralizarea şi consolidarea independenţei şi autonomiei fiscale.

La fel, este vorba despre politici ce vizează diferite plăţi şi prestaţii sociale, inclusiv sistemul de pensii, dar şi altele. Totodată, este vorba despre lichidarea celor 3 bănci, care este o condiţie a partenerilor externi. Acest proces urmează să se încheie cu retragerea licenţelor până pe 16 octombrie.

Misiunea FMI urmează să-şi încheie vizita în prima săptămână a lunii octombrie.

ipn.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture