Mesajul lui Obama pentru țările UE

Preşedintele american, Barack Obama, a lansat marţi, în cursul unei discuţii telefonice cu cancelarul german, Angela Merkel, un apel tuturor ţărilor din Uniunea Europeană să primească “cota parte” de refugiaţi în faţa valului de migranţi care fug de războiul din Siria, potrivit AFP.

Cei doi lideri au căzut de acord asupra necesităţii unei soluţii la scară europeană în care toate ţările membre să accepte cota parte de refugiaţi“, a informat Casa Albă într-un comunicat.

De asemenea, Barack Obama şi Angela Merkel au subliniat necesitatea de a facilita o tranziţie politică “pentru a permite unirea sirienilor” şi de a aborda cauzele profunde ale acestei crize a migranţilor.

Arătate cu degetul pentru lipsa lor de reacţie în faţa crizei migranţilor declanşate de conflictul din Siria, Statele Unite au anunţat în urmă cu o săptămână că vor primi 10.000 de refugiaţi până la sfârşitul lui septembrie 2016, o cifră insuficientă însă pentru a-i reduce pe critici la tăcere.

Numeroase ONG-uri consideră această cifră derizorie, fiind de părere că prima putere economică a lumii ar putea cu uşurinţă “adăuga un zero” la cei 10.000 de refugiaţi sirieni şi să primească cel puţin 100.000 de persoane, scrie Agerpres.

Gandul.info

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture