MEDIC, DESPRE EMPATIA FAȚĂ DE PACIENȚI ȘI SENSIBILIZAREA LA DUREREA ACESTORA

274

Este greu de găsit o profesie mai necesară și responsabilă de cât cea de medic. Pacienții așteaptă de la medici atenție și empatie.

Radiologul din Bălți Iurii Clipii a spus, că tratamentul fără de afecțiune față de pacienți la sigur nu există. Totuși negativismul pacienților, creeat de boală sau alte probleme, afectează negativ și asupra medicilor. Iar resursele psihologice, după cum cunoaștem sunt limitate.

Iurii Clipii medic cu o vastă experiență. În timpurile sovietice
a practicat în diferite specialități: a lucrat în ambulanță, la ginecologie și chirurgie. Odată cu dezvoltarea profesională, potrivit medicului, cerințele pentru sine cresc. Dorința de a găsi timp și energie pentru a discuta din nou cu pacientul servește ca un indicator al profesionalismului, este convins Iurii.

Potrivit lui Iurii Clipii, viața omului începe cu medicul. Munca persoanei în halat alb este direcționată pentru a ameliora suferința și salvarea vieților omenești.

În anul 2018 parlamentul Moldovei a adoptat legea cu privire la prestarea serviciilor private a medicilor de familie. Medicul de familie, care dorește să activeze în particular, poate obține un spațiu privat în spitale de stat sau să închirieze un cabinet propriu. Cererile în format electronic au fost trimize către Ministerul Sănătății.

Врач о сопереживании пациентам и отзывчивости докторов к чужой боли

Врач о сопереживании пациентам и отзывчивости докторов к чужой боли

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 15. Januar 2020

Cmentariile sunt închise