Scăldatul de Bobotează: unde și când la Bălți poți să te scufunzi în apele sfințite ale lacurilor

186

Bălțenii sunt invitați la scăldatul de botez. Acesta va avea loc duminică, 19 ianuarie, tradițional,  în lacurile orăsănești.

Salvamontiștii și medicii le reamintesc locuitorilor normele de conduită, respectarea cărora va asigura să scufundarile  în apele de botez, sa se petreacă fără consecințe grave. Deci, trebuie să întraați  rapid apa, acest lucru reduce riscul de hipotermie. Puteți rămâne în apă nu mai mult de 20 de secunde, în special pentru cei care se scufundă pentru prima dată. Este strict interzisă scufundarea cu capul  în jos. Acest lucru poate declanșa vasospasm.

Imediat după ieșirea din apă, nu te șterge intens cu un prosop – în frig există riscul de deteriorare a capilarelor. Trebuie doar să absorbiți picăturile de apă de pe corpul umed și să vă îmbrăcați cât mai repede. Îmbrăcămintea trebuie să fie cu cât mai puține încheietori și nasturi. După înot, este indicat să tragi o fugă pentru a încălzi rapid corpul.

Nu mâncați excesiv înainte de scufundare.

Scufundatul  în copcă este contraindicat:

– copii sub 6 ani;

– gravide;

– persoanele cu boli acute sau cronice ale sistemului genitourinar, precum și cei care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.

Programul de scufundări de Bobotează la lacul Orășenesc începe la ora 12.00, iar la lacul din cartierul opt – de la 11.30.

În ziua de 19 ianuarie, va avea loc sfințirea  apelor.

Крещенские купания: где и когда в Бельцах можно окунуться в прорубь

Крещенские купания: где и когда в Бельцах можно окунуться в прорубь

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 16. Januar 2020

Cmentariile sunt închise