Preotul: Să vă scufunda-ți în lac de Bobotează nu e atât de necesar

121

Una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe este Boboteaza. În noaptea de 18-19 ianuarie, mulți oameni se cufundă în lacuri, fiind convinși, că în acest fel se curăță de toate păcatele. Dar Biserica nu obligă pe nimeni să se scalde în lac.

Mai mult, această tradiție nu poate absolvi  o persoană de păcate. Acest lucru a fost relatat jurnalistului BTV de  clericul bisericii Petru și Pavel. Potrivit acestuia, la Botez se obișnuiește să tai o copcă în gheață sub forma unei cruci – Iordanul. Inițiativa vine de la oamenii înșiși, iar biserica sfințește scăldătoarea  la solicitarea enoriașilor. Nicăieri în cărțile sfinte nu este scris că un credincios trebuie să scufunde în mod obligatoriu  într-o copcă de gheață.

Majoritatea oamenilor sunt convinși că, după ce s-au cufundat de trei ori în apă, sunt curățați de păcate, dar clericul susține că pentru a scăpa de păcate, este necesar să ne pocăim. Dacă nu sunteți gata să înotați în lac de Bobotează, atunci oricum puteți veni  în această sărbătoare la  slujba din biserică.

Majoritatea credincioșilor sunt încrezuți în vindecarea spirituală și iertarea păcatelor, scăldându-se în apele lacurilor de această sărbătoare. Unii chiar au încercat să se cufunde în Iordanii.

Scufundarea în copca de gheață  a lacului are loc în noaptea de 18-19 ianuarie. E o tradiție populară,  care există în Moldova, Rusia, Ucraina și în alte țări.

Священнослужитель: Окунаться в прорубь на Крещение — не обязательно

Священнослужитель: Окунаться в прорубь на Крещение — не обязательно

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 16. Januar 2020

Cmentariile sunt închise