Fiecare măturător din Bălți lucrează pentru doi, iar uneori pentru trei

108

În fiecare brigadă a întreprinderii municipale a BiO nu sunt suficiente 7-8 persoane. Prin urmare, fiecare măturător lucrează pentru două sau chiar trei persoane , curățând 13-14 străzi. Acest lucru a fost raportat de Svetlana Novicova.

Ziua de lucru a măturătorilor începe dimineața devreme și devine nefavorabilă în zilele cu condiții meteorologice extreme. În același timp, salariile pentru lucrătorii din sectorul utilităților publice sunt acumulate în conformitate cu formula generală, care este determinată de legislația muncii, dar uneori este atât de mică încât abia reușește să facă atingerea scopurilor.

Viceprimarul Nicolai Grigorișin a cerut respectul pentru activitatea măturătorilor și să aibă grijă de tot ceea ce fac pentru a curăța străzile orașului, întrucât un măturător are un teritoriu imens pe care îl îngrijește.

Acum, la întreprinderea municipală „Îmbunătățire și grădinărit” lucrează aproximativ 250 de persoane, dintre care 54 de măturători. Mai devreme, canalul BTV a raportat că astăzi salariile lor nu depășește 2 mii de lei. Soluțiile existente la problemă sunt luate în considerare de conducerea orașului și administrația întreprinderii.

Cmentariile sunt închise