Omor cu indicii de răzbunare. Locuitorii din Elizaveta au povestit ce s-a întâmplat în noaptea fatidică

292

După tragedia din satul Elizaveta, unde un carabinier a împușcat un tânăr, circulă diverse zvonuri despre motivele crimei brutale. În rețelele sociale, în comentariile la știri, au apărut diferite informații despre acest subiect. Jurnalistul BTV a revenit  în sat pentru a încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte fatidică. Atât martorii oculari ai tragediei, cât și rudele decedatului spun că totul a început din cauza unei hârjoneli banale dintre tânărul decedat și nepotul carabinierului.

Rudele nepotului carabinierului au venit la locul conflictului. Unul din ei s-a năpustit asupra cetei de băieți cu pumnii, și le-a spus că vor avea mari probleme. Mai apoi,  o mașină s-a apropiat de băieții, care mergeau pe drum. Potrivit martorilor oculari, bărbatul a ieșit din mașină și a strigat „Opriți-vă!”,  și apoi a tras în tânăr. Acesta a căzut la pământ. Înfricoșați, ceilalți băieți s-au împrăștiat în fugă.

Prietenii și rudele băiatului decedat nu pot  percepe,  de ce a fost necesar să împuște un băiat tânăr. Carabinierul putea doar să-l pedepsească pur bărbătește: să -i dea o palmă sau două. Mai mult, băieții din seara aceea mergeau prin cu uratul. Spre deosebire de ceea ce se presupune în rețelele sociale, ei nu erau înarmați cu nimic – nici bite, nici cuțite.

Martorii oculari au mai spus, că carabinierul nu a tras focuri de avertizare, și că l-a împușcat intenționat pe tânăr. De asemenea, ei sunt surprinși de comportamentul polițiștilor care au ajuns la locul crimei, și indignați de absența îndelungată a unei ambulanțe.

Mai mult, prietenii decedatului resping zvonurile, potrivit cărora au început să se răzbune pe rudele criminalului și au încercat să-i incendieze casa.

Jurnalistul BTV nu a reușit să discute cu rudele carabinierului, în moment că nimeni nu era acasă. Postul   BTV le  oferă dreptul la  replică.

Убийство с признаками вендетты

Убийство с признаками вендеттыЖители Елизаветовки рассказали, что произошло в роковую ночь

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 16. Januar 2020

Cmentariile sunt închise