Mihai Ghimpu, conducătorul temporar al Partidului Liberal

0

Până la următorul Congres al Partidului Liberal, conducerea forței politice va fi asigurată de președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu. Anunțul a fost făcut de liberala Corina Fusu, după ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal din 7 noiembrie. Duminică, membrii Partidului Liberal s-au convocat în ședința Consiliul Republican al formațiunii politice. Întrunirea s-a desfășurat în satul Corjova, scrie agora.md.

Potrivit Corinei Fusu, la ședință s-a votat o rezoluție, care se referă la situația actuală politico-socială și economică a țării. La fel, discuțiile au ținut de modificări la statutul PL.

Tot duminică, membrii PL au decis că președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, va conduce partidul până la convocarea unui nou Congres al formațiunii.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă a anunțat că, în semn de protest, își depune mandatul de consilier municipal, renunță la calitatea de președinte al Partidului Liberal și își întrerupe astfel activitatea politică.

„Eu nu renunț, eu îmi întrerup activitatea politică. În cazul În care va fi din nou susținere, încredere, o chemare, dacă vreți, a Dumneavoastră, a cetățenilor, eu am să revin și o să mă implic din nou”, a precizat Chirtoacă la scurt timp după anunț.

Cât despre fotoliul de consilier municipal, Comisia Electorală Centrală a luat act de demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de ales local.  Locul acestuia va fi ocupat de candidatul supleant de pe lista Partidului Liberal, Mariana Lungu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture