Ministerul Sănătății a dat undă verde vaccinării copiilor cu vârsta de peste 12 ani

0

Joi, 18 noiembrie în R.Moldova începe vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani. Anunțul a fost făcut de Svetlana Nicolaescu, secretar de stat a Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă. Imunizarea va avea loc doar cu vaccinul Pfizer.

Schema completă va fi identică cu schema prevăzută la maturi. Mai exact vor fi administrate două doze de vaccin, cu un interval de 21 de zile. Copii se vor putea imuniza doar cu acordul informat al părinților sau al tutorilor. Procesul de vaccinare pentru copii va fi realizat doar în centrele de vaccinare permanente.

Potrivit Ministerului Sănătății, până astăzi au fost imunizate împotriva Covid-19,  906.967 persoane.

Prima țară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani este România. Campania de vaccinare a început în data de 2 iunie. Până în luna octombrie în țara vecină, circa 200 de mii de copii și adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au primit cel puțin o doză de vaccin.

 

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture